Door de jaren heen heb ik veel producten voorbij zien komen. Toch weet ik uit ervaring te zeggen “Less is more” omdat je de mooiste producten kunt maken met alleen zout en peper als hoofd-hulpstof. Denk dan aan de gerookte biefstuk (rookvlees) die alleen ingesmeerd word met zout! en verder is er niet veel voor nodig om een mooie volle smaak te krijgen.

Als een vleeswaar 100% biologisch is, hoeft u niet bang te zijn dat er msg’s tussen de

ingrediënt regels staan! Deze worden namelijk niet toegestaan bij de bereiding van biologische vleeswaren. Alleen het zout wat gebruikt wordt voor de bewerking van vleeswaren is nitriethoudend zout (E250) dat door Skal wordt goedgekeurd. Dit wordt gebruikt om de houdbaarheid van de vleeswaren te garanderen. Je kan als slager best werken zonder nitriet, maar dan moeten de producten binnen een paar dagen verkocht zijn. En dat past tegenwoordig niet meer bij de huidige consument. Want die willen vleeswaar ook wel even in de koelkast kunnen bewaren. Voor meer informatie over Nitriet en nitraat plus andere feiten kijkt u eens op: Eetpaleo.nl

Gluten en allergenen

Steeds meer mensen zijn gevoelig voor gluten en andere sporen. Ik verwerk binnen mijn

bedrijf geen gluten en heb marinade’s die geen gluten bevatten. Dus de kans op kruisbesmetting is daardoor zeer klein! De vleeswaren die ik van mijn leverancier Henk van Oers & Bucherie paté afneem zijn gluten vrij! Deze producten worden in vacuüm aangeboden. Dus mits de verpakking gesloten is dan kunt u er 100% zeker van zijn dat er geen kruisbesmetting is geweest met andere producten die misschien wel gluten bevatten. Als hier vragen over zijn kan ik via een directe lijn vragen stellen aan de producent!

Eerlijkheid duurt het langst

Tussen de producten die ik verkoop vind u 1 product die wel MSG’s bevat. Dan heb ik het over de filet americain. Hier wordt 60% biologisch tartaar vlees vermengd met 40% saus. Deze saus is niet biologisch en bevat de bekende smaakverbeteraars en andere hulpstoffen die ervoor zorgen dat dit product veilig gegeten kan worden. Ik ben helaas nog geen betere saus tegen gekomen die dit niet bevat en 100% biologisch is.

Eindoordeel

Alle producten die ik verkoop wil ik voor 100% achter kunnen staan. En geef de keus aan de klant of zij het willen kopen. Bij mij krijgt u als klant altijd een eerlijk antwoord op uw vragen, en als ik het niet weet dan zoek ik het voor u uit. kortom, al het vlees wat ik verkoop en verwerk moet van biologische afkomst zijn en aangekocht bij Skal gecertificeerde bedrijven! Traceerbaarheid van boer tot consument! Kruiden, ingrediënten en toevoegingen zo basic mogelijk. Alleen waar nodig worden er msg’s gebruikt. (filet americain) En verder gebruik ik biologische kruiden, mixen, marinade’s en mengsels! U vraagt, wij draaien…