Grootmoeders kippensoep

kip karkassen

Kip Karkassen

Ingrediënten:

1 grote pan met 2 liter koud water, 2 afgespoelde uien met schil, steeltjes van de peterselie,  1 kg kipkarkassen, 250 gr kippoulet of kip dijfilet, zout, peper, foelie, soepgroente’s

 

Bereiding:

Zet een flinke pan koud water klaar ( +/- 2 liter water) en voeg hier de kip karkassen aanSoepgroente toe. Vervolgens 2 uien met schil en de steeltjes van de peterselie, zout, peper en foelie! Laat dit geheel ruim 1.5/2 uur zachtjes trekken. (tegen de kook aan) en dan haal je de karkassen + uien voorzichtig uit de reeds getrokken bouillon… Tot slot kan je het vlees wat van de karkassen afvalt weer toevoegen aan je boullion. (pas op voor kleine botjes)

Als extra kan je ervoor kiezen om er meer poulet bij te doen + gesneden prei, selderij, bloemkool, wortel etc. en laat dit geheel nog even lekker doortrekken (+/- 30 min).

EET SMAKELIJK!