Vanwege tekorten met het Duitse rundvlees ben ik overgestapt naar Belgisch rundvlees: 

Mijn rundvlees laat ik gedeeltelijk importeren vanuit Belgie, dit wordt verzorgd door Henk van Oers uit Hedel.  De runderen zijn van de vleesvee rassen Limousin /Blonde `Anquitaine.

Dit is een zogenaamd dubbel doel ras.
Het geeft melk en heel goed vlees.
Deze dieren worden met gras gevoerd.
Tenzij de koeien drachtig zijn want dan worden ze bijgevoerd met granen.

De kalveren worden op een natuurlijke manier geboren.(niet via keizersnee).
De dieren worden geboren en groeien op in de Belgische Ardennen.

Dit heuvelrijke landschap is van oudsher geschikt voor rundveehouderij. (met machines kun je hier weinig doen).

Om het certificaat biologisch te krijgen hoefde er hier weinig te veranderen.
Als de kalveren geboren worden(vanaf half februari tot mei) gaan deze samen met de moeder de wei in tot ongeveer eind oktober/november.

Deze periode eten de dieren alleen gras en de kalfjes gras en melk.

Ook loopt er altijd een stier bij in de zomer zodat er natuurlijke bevruchting plaatsvind.

In de winter gaan de dieren op stal en krijgen daar kuilgras te eten en hooi.

Soms krijgen de dieren wat biologische brok bij om aan te sterken tijdens het drachtig zijn.

Het vlees van deze dieren kenmerkt zich door de zachte vlees structuur en malse bite.

Ook al zijn deze op een leeftijd van wel 10 jaar dan nog is de bite en smaak perfect.

Ook hebben deze dieren een mooie vet bedekking en het vlees kan iets licht gemarmerd zijn wat de smaak absoluut ten goede komt.

Meer informatie vind u op de website van Deli Harmony!