Het wild zwijn seizoen is weer begonnen!  😬😉  (van 1 juli 2022 tm eind febr 2022)

Op 1 juli is de jacht op wild zwijn weer van start gegaan. Ons jagers netwerk op de Veluwe brengt de wilde zwijnen naar de ophaalpunten waar ze vervolgens door ons worden opgehaald. Nadat ze bij ons in de rijpingscel zijn afgehangen en verder rijpen worden ze verder opgedeeld en klaar gemaakt voor uitlevering naar de klant.

Wilde zwijnen hebben een delicate smaak als ze wat kleiner zijn. Naarmate de zwijnen ouder worden krijgt het vlees een iets meer uitgesproken smaak. Het vlees van de grotere dieren wordt doorgaans verwerkt tot pouletvlees. Van de jongere dieren is de bout geschikt voor biefstuk. Schouder en nekvlees zijn zeer geschikt om langzaam te stoven in zijn geheel of versneden. De rug (zonder been) is mooi om rosé te braden. De vetlaag die er dan nog op zit geeft het vlees wat malsheid en een lekkere smaak.

Het jachtseizoen op groter wild komt doorgaans later in het jaar op gang waardoor men vaak vergeet dat wild zwijn in de zomer juist op zijn mooist is. Ook wild zwijn laat zich net als ree juist ook in de warmere maanden goed combineren met een lichter zomers garnituur…

Als je dit graag wil bestellen:

Mail@uwbiologischeslager.nl