Ingrediënten: (6 pers)

* 1000 gram herten poulet
* 1 stuk ui
* 300 ml. rode wijn
* 25ml. rode wijn azijn
* 300ml donker bier (zelf ga ik meestal voor een IPA, die heeft een mooie balans tussen kruidig en bitter)
* 400ml wildfond (of één bouillonblokje, heb je geen wild, neem dan rund)
* 75ml. mosterd
* 2 stuks kruidnagels
* 5 stuks jeneverbessen
* 10 stuks peperkorrels
* 2 stuks bladjes laurier
* 1 stuk steranijs
* 2 stuks tenen knoflook
* ½ stuk rode peper
* 75 gram boter
Bereiding:

Smeer de poulet in met mosterd, snijd de ui in halve ringen, crush de kruidnagels, jeneverbessen en peperkorrels met een vijzel (heb je geen vijzel, dan kun je ze ook pletten onder je koksmes) en voeg deze samen met de anijs, laurier, ui, wijn en wijnazijn toe aan de poulet en zet weg in de koelkast.

Laat 24-48 uur marineren.

Zeef het mengsel en vang het vocht van de marinade op.
Verhit de boter in de braadpan op laag vuur, snipper de knoflooken peper fijn en voeg toe aan de boter. Zet het vuur hoog en bak de poulet en ui mooi donkerbruin

Blus af met het vocht van de marinade. Als het vocht kookt, zet het vuur laag.

Als het vocht tot 1/3 gereduceerd is, voeg het bier toe.

Als het vocht tot 1/3 gereduceerd is, voeg dan de bouillon toe (gebruik je een blokje, dan kan die tegelijk met het bier).

Check na 1,5 uur stoven het vlees (je kan het nu als het goed is uit elkaar duwen met een metalen lepel, en is heel mals, is dat nog niet het geval, stoof dan nog 15 minuten en check opnieuw.

Vanwege het reduceren van de vloeistof zou de saus nu licht gebonden moeten zijn, is dit niet het geval, voeg dan een papje van 25 gram maïzena en 25 ml koud water toe en kook 2 minuten. Je zult zien dat de saus nu de gewenste dikte heeft.

Proef de stoofpot en voeg indien gewenst zout en/of peper toe.

Serveer! (bijvoorbeeld met aardappel-knolselderij puree en gesmoorde rode kool).