Hierbij een terugblik van de eerste werkweek van dag tot dag.

Week 34 zit erop! En wat was het een heftig week zeg… Maar ik heb het gered!wpid-20150817_093144.jpg

Maandag 17 aug 2015, op deze dag heb ik de verkoopwagen opgehaald bij BK trailers in Barneveld. Na enige achterstallige zaken ben ik daar weg gereden met mijn gehuurde schoonheid. De verkoopwagen blijft keurig achter de Nissan Patrol zonder geschud, gestoot en gehobbel. Wel een spannend idee dat het allemaal werkelijkheid is geworden. Mijn droom, mijn wagen, mijn inkomstenbron…

Vanuit Barneveld ben ik naar Hilarius in Brummen gereden want daar zou de kar bestickerd worden. Aangekomen in Brummen met het idee dat de wagen daar 1,5 dag zou blijven voor de bedrukking kreeg ik hier een tegenvaller! De oude belettering moest er nog af. En dat klusje duurde ook zeker een halve dag. Dus ik moest mijn planning aanpassen. Wilde eigenlijk dinsdag middag de kar indelen. Kassa’s erin, snijmachine erin, haakjes ophangen voor de droge worsten, verpakkingsmateriaal, sloten op de deuren, etc, etc en natuurlijk goed schoonmaken! Maar deze planning liep helaas in de soep.

Dinsdag 18 Aug 2015, Mijn hobby dag die dus helaas niet door gaat… Ben vandaag maar eens gaan bellen naar de bank waar mijn pin apparaat blijft die ik eind juni heb besteld want deze zou maandag 17 of dinsdag 18 augustus bezorgd worden. Na 1 telefoontje met de klantenservice wist ik het al. Dit gaat helemaal mis met de pin. NEEEE! Ik ben niet ingevoerd in het systeem! Slechte zaak ING, op dat moment hebben ze een nieuwe aanvraag ingediend en ik zal donderdag in de ochtend mijn pin apparaat ontvangen. (word vervolgt)

Woensdag 19 Aug 2015, Op deze dag zou ik al mijn vlees ontvangen… Tussen 7:00 uur en 10:00 uur kon ik de levering ontvangen. Maar tegen half 11 toch maar eens bellen waar ze blijven?!? Ojee, verkeerde route van de planning dus de chauffeur kwam laat in de middag. En weer liep mijn planning in de soep… Geen vlees, geen kar, geen werk. Waar ben ik aan begonnen. En toen ging de telefoon. Uw verkoopwagen staat klaar en mag worden gehaald. YEH werk aan de winkel! En ik ben gelijk naar Brummen gereden om de wagen
op te halen. In Brummen aangekomen stond ik verbaasd!
IMG-20150819-WA0008 wpid-20150819_125116.jpg Wat is hij mooi geworden. En zo trots als een pauw reed ik naar mijn huis waar iedereen toch even kwam kijken. Buren, vrienden en familie en iedereen was enthousiast en vond het prachtig. Chris Dammers “Uw biologische slager” Wat een joekel van een kar in zo’n kleine straat.
 

wpid-20150820_103718.jpg

Simmentaler lende met vetbedekking

Maar niet veel tijd om te kletsen
, eerst werken! Ik ben als een gek de kassa’s etc gaan pakken om alles te monteren en te installeren. Ondertussen komt er een schoonmoeder schoonmaakteam aangesneld en gaat met een poetslap door de wagen. Er was niet veel tijd want ik moest weer weg om de eerste leveranciers te ontvangen.

wpid-20150820_164129.jpg

Mick Dammers helpt een handje mee.

Donderdag 20 Aug 2015, D-DAY! De kar vullen en productie maken. Dit is het mooiste van iedere slager. Al je energie van de voorbereiding presenteren in 4.5 meter toonbank. Heerlijk stond ik te snijden in de Kruisstraat 4 met de kar als missie. 6 uur s’ morgens beginnen en vol energie de klus klaren. Het gaat weer goed en ik raak op schema. Gas erop en gaan. Dan komt ADHD wel goed uit want vermoeidheid ken ik dan niet. Tegen 12 uur had ik 2/3 van de toonbank gevuld met schitterend vlees. Mijn leveranciers hebben goed hun best gedaan om mij de kwaliteit te leveren die ik ook had besteld. Heerlijk gevoel dat het gaat lukken zonder stress en strijd. Maar helaas begonnen de problemen bij de gehakt en vlugklaar productie. De gehaktmolen draait niet goed! NEEEE ik moet echt een oplossing bedenken anders heb ik geen gehakt, worst, burgers etc. En dat kan echt niet als je voor het eerst op de markt staat. Dus heb ik de kleine molen uit de kar erbij gepakt. 50 kg gehakt door een molen die 20 kg per uur aan kan is geen pretje… De eerste kinderziektes zitten erin, maar zijn gelukkig wel te herstellen. Dit wordt volgende week opgelost want daar is nu geen tijd meer voor. En vandaag ontvang ik mijn pin apparaat voor de 2e keer. Maar na 1 telefoontje wist ik dat dit ook vandaag niet ging lukken. Een foutje in het systeem werd er verteld. Heb ik weer! Bah… Een slager zonder pin apparaat dat kan toch niet… Ik heb vandaag gedaan wat ik kon en ben niet 100% tevreden gestopt met deze dag. Morgen weer fris beginnen. De toonbank ligt vol zoals ik denk dat het goed is. Niet perfect maar wel goed.

Vrijdag 21 Aug 2015, De wekker gaat… 4:00 uur op de klok en de marktdag begint. Vandaag staat Dordrecht op de planning. Gespannen zit ik in de auto richting de markt. Wat zal deze dag brengen en gaat alles werken zonder problemen. Iedere afslag kijk ik goed in de spiegels. Nu mag er niets fout gaan en is het noodzaak om de spullen heel te houden. Deze gedachten spoken door mijn hoofd. Afslag Dordrecht in zicht, we zijn er bijna. Op de markt komt de ontlading. GE-WEL-DIG! Wat een reacties zeg!! Collega’s, wpid-20150822_080220.jpgklanten en zelfs mensen die ik niet ken vinden de nieuwe verschijning erg mooi. Het verschil is dus duidelijk zichtbaar. Perry de groenteboer heeft een van zijn pin apparaten aan mij uitgeleend zodat klanten in ieder geval kunnen pinnen. Echt tof dat marktcollega’s elkaar helpen als het echt nodig is. Dat is de kracht van de markt… Ik ben er klaar voor. Onwennig ontvang ik de eerste klanten. De codes op de kassa zijn nog niet vertrouwd dus erg snel gaat het allemaal niet, maar gelukkig hebben de meeste klanten geduld en gunnen mij het plezier dat mijn droom eindelijk is uitgekomen. Wat een heerlijk gevoel. Nu moet ik alles zelf doen. Het hoogste doel als slager is behaald. Mijn eigen bedrijf in biologische vleesspecialiteiten op de markt.

Zaterdag 22 Aug 2015, Nieuwe dag en weer om stipt 4:00 uur uit bed. Vandaag naar wpid-20150822_080159.jpgAmsterdam –  Noordermarkt. Mijn energie niveau raakt op door alle inspanningen. Wat heb ik vrijdag een topdag gedraaid! Wat gaat het vandaag worden en hoe zullen de klanten reageren? Hier kan ik een kort antwoord op geven. Goeie spullen + goeie kwaliteit is een win win situatie. WIJ ZIJN OPEN! En de reacties stroomden binnen. Nu weet ik dat ik een goede keus heb gemaakt. Op een wolk ben ik door deze dag heen gevlogen. Moe maar tevreden heb ik samen met mijn collega’s de dag afgesloten! Onwennig zo in het begin, maar dat wordt alleen maar beter. Mijn gevoel heeft mij niet in de steek gelaten. Ik weet dat ik het kan! Ik moet het alleen durven mijn droom na te leven. Geen weg terug, alleen maar vooruit. Kom maar op, ik ben er klaar voor…

Iedereen bedankt voor de hulp, steun, bloemen, kaartjes, drank, snoepjes en vooral de klandizie! Ik zal jullie niet teleur stellen en ga mijn uiterste best doen om kwaliteit te leveren. Want de rest kan je overal kopen! 🙂

Met vriendelijke groet, Uw biologische Slager Chris Dammers