Ingredienten voor 2 personen:

  • 3 ons kalfslappen (riblap)
  • Ca 100 gram roomboter (bij voorkeur geklaarde boter) of olijfolie
  • 1 pond pompoen
  • 250 gram gedroogde pruimen of abrikozen
  • 1 middelgrote prei (250 gram)
  • ½ ui
  • Koek en speculaaskruiden
  • Glas rode wijn.

 

Bereiding:

Zorg dat de kalfslappen een halve dag buiten de koelkast liggen. Schil de pompoen, snijdtwpid-cam00064.jpg ze in schijven en vervolgens iets kleinere stukken. Snjidt deze in grove dobbelstenen (4 x 4 cm) Verhit de boter of olie in een braadpan of eventueel koekenpan. Braad de stukjes vlees in ca 5 minuten aan, totdat ze licht bruin kleuren. Doe de pompoen erbij en braadt even op hoog vuur door. Vervolgens de ui erbij en het witte deel van de prei.Dan vuur laag, pruimen erbij, en groene deel van de prei. Blussen met een scheut rode wijn, eventueel iets water aanvullen. Speculaaskruiden erbij en wat zout en peper. Dan een half uur laten sudderen.
Tip:

Je kunt er mooi couscous bij eten en een salade.

Je kunt het dan al gelijk eten maar……… Het wordt nog veel lekkerder als je de stoofschotel een halve dag laat staan.

De smaken en sappen van het vlees, pruimen en pompoen trekken dan mooi door elkaar.

Verder: Je kunt het gerwpid-cam00073.jpgecht ook heel mooi in een snelkook pan maken

Tip 2: Je kunt in dit gerecht ook longhaas nemen, of sukadelappen, runderlappen etc..

Sukadelappen en runderlappen hebben iets meer tijd nodig. Het voordeel van kalfsvlees en longhaas is dat dit vlees vrij snel zacht is en gelijkelijk zacht wordt met de pompoen!

 

Eet Smakelijk.