Biologische slagerij Chris Dammers

Papa’s riblapjes

Ingrediënten (3 – 4 personen)

Papa‘s riblapjes,Runder stoofvlees in mosterd gemarineerd

Benodigdheden:
* 1x riblap +/- 600 gram
* 1x 150 gr. Boter
* 1x flinke scheut olie
* 2x grote ui
* 3x knoflook tenen
* Verder: mosterd, sambal, bier, peper en zout…

Voorbereiding:
Smeer de riblap“pen” aan beide kanten lekker dik in met mosterd. Na het insmeren van de mosterd, peper en zout naar wens toevoegen. Snij nu de ui en knoflook aan grove stukjes.
Doe de gesneden ui en knoflook in een grote kom er voeg hier één of meerdere theelepels  sambal aan toe. Leg na het mengen van de ui, knoflook en sambal de riblappen onder dit mengsel en laat het geheel lekker intrekken. (Liefst 24 uur in de koelkast)

Aangebraden stoofvlees in een ovenschaal

Hier het aangebraden stoofvlees zonder sambal, want dat lusten mijn jongens helaas niet. (persoonlijk vind ik gemarineerde ui/knoflook/sambal wel lekkerder!)

Bereiding:
Pak een braadpan liefst 1 met een dikke bodem en verhit deze met de boter en de olie.
Als de boter/olie goed heet is, braad dan de riblappen aan beide kanten zachtjes aan.
Voeg tijdens het aanbraden de ui en knoflook toe.
Voeg nu 1/2 kopje vocht toe.. (Dus niet teveel  vocht!) Ik gebruik altijd bier. Maar je kan ook rode wijn of water gebruiken maar daar word de jus minder lekker van. Laat dit geheel nog even lekker op hoog vuur tot  het begint te pruttelen…

 

Als laatste schuif je de pan of ovenschaal (zonder af te dekken) de oven in.
Zet de oven op 125 graden en laat het geheel ong. 3.5 uur stoven!!!
HMMMmmm eet smakelijk!