Biologische slagerij Chris Dammers

Recepten & Ideeën

Alles begint met een goed recept...

Op deze pagina vind u verschillende succes recepten die ik op de markt heb verkregen van enthousiaste thuis koks en probeersels die positief uitpakken. Door de jaren heen heb ik verschillende lekkernijen voorbij zien komen. Deze verdienen een plek tussen de rest van de mooie gerechten. Probeer ze allemaal! En laat daarna een reactie achter...!

Mocht u zelf een succes recept hebben, mail hem dan door inclusief foto's en als de reactie's goed zijn verdient uw recept een plaats op deze pagina!

 

"Entrecote" op je juiste manier bakken

Hoe bak je een goed stuk vlees? Vaak heeft entrecote of rib-eye een lekker dik stuk aangewassen vet aan de buitenkant. Dit is te herkennen aan de kleur van het vet. (TIP:) Dit vetje kan je zeer goed gebruiken om in te bakken! Geeft een goede smaak,...

Daniël’s pappardelle met konijn in rode wijn

Pappardelle con il coniglio al vino rosso (4 personen) *2 konijnenbouten (afhankelijk van de maat) *1 flinke ui *1 teentje knoflook *1 winterpeen *1 blikje tomatenpuree *een paar blaadjes verse salie *rode kookwijn *boter *peper ...

Esther's Pasta

Esther’s pasta Benodigdheden: (voor 2 personen) * Biologische rauwe ham in blokjes ( 150 gram) * 1 biologische rode paprika * Een handvol biologische romaatjes of honingtomaatjes (mini tomaatjes) (in elk geval zoete tomaatjes, tomaatjes me...

Grootmoeders kippensoep

Grootmoeders kippensoep Ingrediënten: 1 grote pan met 2 liter koud water, 2 afgespoelde uien met schil, steeltjes van de peterselie,  1 kg...

Hazenbout op klassieke wijze

Ingrediënten (4-6 personen) Hazenbout op klassieke wijze Ingrediënten: * 4 hazenbouten * 1 grote ui * 1 middelgrote winterwortel * 1 plak knolselderij * 10 jeneverbessen * 1 kaneelstokje * 125 gr. roomboter * 1 eetlepel Dyon m...

Jose's kip in banyuls

Ingrediënten (4 personen) * 2x 300 gr.  biologische kipfilet's * scheutje olijfolie * 4 kippenlevers * boter * peper uit de molen * zout Saus: * peper uit de molen * 2 dl. krachtige kippenbouillon of runderbouillon * ± 2 dl. Banyuls (V...

Kerntemperaturen

Kerntemperatuur van vlees & vis: Product Garing Kerntemperatuur Lamsvlees Roze 58-62 °C A Point 62-63 °C Doorbakken + 63 °C Rundvlees Bleu 42-54 °C Saignant 5...

Lamsschenkel met pernod en venkel

Lamsschenkel met pernod en venkel written by Marieke Heeneman: Tijd voor lamsvlees. Schenkels bijvoorbeeld, mooi vlees dat niet zo vaak gegeten wordt. Jammer, want het is betaalbaar en smaakvol vlees dat als je het zacht gaart, makkelijk van het bot...

Papa's riblapjes

Ingrediënten (3 - 4 personen) Papa 's riblapjes, Benodigdheden: * 1x riblap  +/- 600 gram * 1x 150 gr. Boter * 1x flinke scheut olie * 2x grote ui * 3x knoflook tenen * Verder: mosterd, sambal, bier, peper en zout… Voorbereiding: Smeer de ...

Périgordijns lamsboutje

Ingrediënten (4-6 personen) Périgordijns lamsboutje Ingredienten: *1 heel lamsboutje (minimaal 1 kg.) *125 ml. olijfolie *50 teentjes knoflook *75 ml. Armagnac *250 ml. zoete witte wijn (Monbazillac, Bergerac, Sauternes) * 75 ml. br...

Varkensribstuk met pruimen

Varkensribstuk met pruimen   Ingrediënten (6-8 personen) 1 1/2 kg. varkensribstuk, zonder been 200 gr. pitloze gedroogde pruimen zout peper uit de molen ±1 eetl. bloem olijfolie (extra vergine) 1 fles stevige rode w...