Biologische slagerij Chris Dammers

Recepten & Ideeën

Alles begint met een goed recept…

Op deze pagina vind u verschillende succes recepten die ik op de markt heb verkregen van enthousiaste thuis koks en probeersels die positief uitpakken. Door de jaren heen heb ik verschillende lekkernijen voorbij zien komen. Deze verdienen een plek tussen de rest van de mooie gerechten. Probeer ze allemaal! En laat daarna een reactie achter…!

Mocht u zelf een succes recept hebben, mail hem dan door inclusief foto’s en als de reactie’s goed zijn verdient uw recept een plaats op deze pagina!

 

Biologische wijn

Biologische wijnen!
Om de maaltijd compleet te maken hebben we natuurlijk een paar goede wijnen nodig! Hierbij presenteer ik “betaalbare biologische wijnen met een duidelijke herkomst, volle smaken en passend bij het gekozen vleessoort”.
Blonde Aquitaine…

Contact

Contact en overige informatie.
Naam:
Email:
Onderwerp:
Telefoonnummer
Hoe kan ik je helpen?
Biologische slagerij Chris Dammers,
Adres: Kruisstraat 4, 7205BH Zutphen
Telefoon: 06-23624602
Email: mail@uwbiologischeslager.nl
KvK:…

Esther’s Pasta

Esther’s pasta
Benodigdheden: (voor 2 personen)
* Biologische rauwe ham in blokjes ( 150 gram)
* 1 biologische rode paprika
* Een handvol biologische romaatjes of honingtomaatjes (mini tomaatjes)
(in elk geval zoete tomaatjes, tomaatjes me…

Hazenbout op klassieke wijze

Ingrediënten (4-6 personen)
Hazenbout op klassieke wijze
Ingrediënten:
* 4 hazenbouten
* 1 grote ui
* 1 middelgrote winterwortel
* 1 plak knolselderij
* 10 jeneverbessen
* 1 kaneelstokje
* 125 gr. roomboter
* 1 eetlepel Dyon m…

Jose’s kip in banyuls

Ingrediënten (4 personen)
* 2x 300 gr.  biologische kipfilet’s
* scheutje olijfolie
* 4 kippenlevers
* boter
* peper uit de molen
* zout
Saus:
* peper uit de molen
* 2 dl. krachtige kippenbouillon of
runderbouillon
* ± 2 dl. Banyuls (V…

Lamsschenkel met pernod en venkel

Lamsschenkel met pernod en venkel
written by Marieke Heeneman:
Tijd voor lamsvlees. Schenkels bijvoorbeeld, mooi vlees dat niet zo vaak gegeten wordt. Jammer, want het is betaalbaar en smaakvol vlees dat als je het zacht gaart, makkelijk van het bot…

Openingstijden & Markten

Openingstijden en markten.
Let op: op maandag gesloten.
Dinsdag t/m woensdag
Kruisstraat 4, Zutphen (dinsdag alleen op afspraak,  woensdag tussen 13:00 uur & 16:00 uur verkoop vanuit de marktwagen mogelijk! )  
Donderdag- Wijkmarkt…

Papa’s riblapjes

Ingrediënten (3 – 4 personen)
Papa ‘s riblapjes,
Benodigdheden:
* 1x riblap  +/- 600 gram
* 1x 150 gr. Boter
* 1x flinke scheut olie
* 2x grote ui
* 3x knoflook tenen
* Verder: mosterd, sambal, bier, peper en zout…
Voorbereiding:
Smeer de …

Périgordijns lamsboutje

Ingrediënten (4-6 personen)
Périgordijns lamsboutje
Ingredienten:
*1 heel lamsboutje (minimaal 1 kg.)
*125 ml. olijfolie
*50 teentjes knoflook
*75 ml. Armagnac
*250 ml. zoete witte wijn (Monbazillac, Bergerac, Sauternes)
* 75 ml. br…

Product/Assortiment

Herkomst, veerassen, voeding, aandacht
Rundvlees: 
Biefstuk, Entrecote, Ribeye, Rosbief, Braadvlees, Stoofvlees:
Mijn rundvlees laat ik gedeeltelijk importeren vanuit België, dit wordt verzorgd door Henk van Oers uit Hedel.  De runderen zi…

Recepten & Ideeën

Alles begint met een goed recept…
Op deze pagina vind u verschillende succes recepten die ik op de markt heb verkregen van enthousiaste thuis koks en probeersels die positief uitpakken. Door de jaren heen heb ik verschillende lekkernijen voorbij zien…

“Entrecote” op je juiste manier bakken

Hoe bak je een goed stuk vlees?
Vaak heeft entrecote of rib-eye een lekker dik stuk aangewassen vet aan de buitenkant. Dit is te herkennen aan de kleur van het vet. (TIP:) Dit vetje kan je zeer goed gebruiken om in te bakken! Geeft een goede smaak,…

Daniël’s pappardelle met konijn in rode wijn

Pappardelle con il coniglio al vino rosso (4 personen)
*2 konijnenbouten (afhankelijk van de maat)
*1 flinke ui
*1 teentje knoflook
*1 winterpeen
*1 blikje tomatenpuree
*een paar blaadjes verse salie
*rode kookwijn
*boter
*peper …

Grootmoeders kippensoep

Grootmoeders kippensoep<meta http-equiv=”X-Frame-Options” content=”DENY” /> //
Ingrediënten:
1 …

Kerntemperaturen

Kerntemperatuur van vlees & vis:
Product
Garing
Kerntemperatuur
Lamsvlees
Roze
58-62 °C
A Point
62-63 °C
Doorbakken
+ 63 °C
Rundvlees
Bleu
42-54 °C
Saignant
5…

Varkensribstuk met pruimen

Varkensribstuk met pruimen
 
Ingrediënten (6-8 personen)
1 1/2 kg. varkensribstuk,
zonder been
200 gr. pitloze gedroogde pruimen
zout
peper uit de molen
±1 eetl. bloem
olijfolie (extra vergine)
1 fles stevige rode w…

Spaaractie

Voor de recente week aanbiedingen kijkt u op de Nieuws/ Blog pagina:   
Leuke spaaractie
Voor alle klanten die trouw elke week boodschappen komen doen vind ik dat er een soort beloning moet komen! Dus elke klant die voor 200 euro aan…

Vleeswaren, toevoegingen, gluten

Vleeswaren zonder toevoeging van MSG’s
Door de jaren heen heb ik veel producten voorbij zien komen. Toch weet ik uit ervaring te zeggen “Less is more” omdat je de mooiste producten kunt maken met alleen zout en peper als hoofd-hulpstof. Denk dan…

Welkom

Welkom bij uw biologische slager!
Mijn naam is Chris Dammers en met ruim 20 jaar slagerservaring wil ik graag mijn klanten kennis laten maken met het lekkerste biologische vlees dat er te krijgen is.
Vanuit het mooie Zutphen/de Hoven vul ik mijn slagerij…